Afif Osmani – Festim Koxhaxhiku

 1. Dasma islame
 2. Dita e Arafatit nga safija
 3. Jeta në Gurbet i përpunuar
 4. Liderëve Politikan
 5. Mbulesa oj muslimane
 6. Nëna në shtëpin e pleqërisë. nga safija
 7. Pëllumbi krahësjellës-këngë nga sulejman
 8. Ramazani po na vjenë

Sharko/Download : AfifOsmani_DasmaIslame.zip

Dasma islame

 1. Anemban gjëmon shtëpija ,Paska ardhur o shoqëria
  Gjer në qellë shkooojn zëra tonaaa ,kan gëzim familjet tonaa
  Me Kuran eee Ilahiiii ,E urojmë çiiiftin e riii
  Zoti çiftin e bekoftë ,Qofshin tlumtur për gjithmonëëë – 2
 2. Shum urimeee vinë nga shokëët
  urojn dhëndrin të trashigohet
  Ti o dhëndër vëllau joonee ilahi nga zemra po t`këndojme
  Me Kuran eee Ilahiiii ,E urojmë çiiiftin e riii
  Zoti çiftin e bekoftë ,Qofshin tlumtur për gjithmonëëë – 2
 3. Nënë e Babë janë të gëzuaar ,Loti nfaqe tuj pikuaaar
  Nji dua ata po bëjnë ,Allahun falenderojnë
  Djalin tone po e martojme gzim te madhe ka familja jone
  Me Kuran eee Ilahiiii ,E urojmë çiiiftin e riii
  Zoti çiftin e bekoftë ,Qofshin tlumtur për gjithmonëëë – 2
 4. Erdhi fundi dasmës sonë , një dua sbashku ta bëjmë
  Allahun falenderojmë me namaz i lumturoftë
  Me Kuran eee Ilahiiii ,E urojnë o çiiiftin e riii
  Zoti çiftin o e bekoftëë ,Qofshin tlumtur ooo për gjithmonëëë
  Zoti çiftin o e bekoftë , me Evladooo i gëzoftë.

Dita e Arafatit

 1. Të zdirgjem kah zdirgjen njerëziiit,
  Të takohemi n` Arafaaat,
  Në vendin e shpresës për faljeee,
  Të bëjmë dua, lutje pa ndare. 2

N’Arafat ne kur shkojmëëë, lutjet tona ne ti shtojmëëë, dhe dua ne të bëjmëëë, Allahun e falenderojmëëëë.2

 1. O Allah, Ti je falëëës,
  Na fal për mëkatet tonaaa,
  O Allah, Zot i gjithësiiiisë,
  Na i forco zemrat tonaaa. 2

N’Arafat ne kur shkojmëëë, lutjet tona ne ti shtojmëëë,
dhe dua ne të bëjmëë¨, Allahun e falenderojmë.2

 1. Na bë prej njerëzve të miiirë,
  Që në zemër kanë Islamiiin,
  Prej pasuesve të Sunnetiiiit,
  Praktikuesve të Kur’aniiit. 2

N’Arafat ne kur shkojmëëë, lutjet tona ne ti shtojmëëë,
dhe dua ne të bëjmëëë, Allahun e falenderojmë.2

Jeta në Gurbet

Mallkoj jetën në Gurbet, n`kët gurbet gurbet të shkretë
Zemra poo më digjet ,e po qaj si fëmiii
Shpirti po me dhembën , syt i kam me lotëë
a dot kthehem neser, a dot kthehem sotëë?.2

E kujtoj vendlindjen, shtatin ku e rrita
Ku më g,zonte nata më buzeqeshte dita
plotë 28-ë, në gurbet që jamë
nuk ndriçonë për muaa, as djelli as hëna.2

Ky gurbet i shkretë , jeten ma ka nxirë
si deti trazuar, me dallg dhe stuhië
vdiqen Baabë e Nënaa,duke m,pritur muaaa
In-nsh-Allah pa vdekur, makan bër hallallë.2

vuajtjet e kësaj jetee, dolem në mërgime
këtu m,kaloj jeta ,pa pas asnjë gëzime
tash mu kambush mendja, me u kthy nvendlindje
a do më vin fmite n,vendin ku unë linda . 2

Vujtjet e dynjasë asnjëher smëjan hekë
kështu qënka shktojtur fati im i shkretë.2
fati imë i shkretë.
fati imë i shkretë.

Liderëve Politikan

1.
Ju lider Politikaaan Profesorë e Arsimtar 
Ju me emër o muslimaaanë a e harove loken Nënë
A ske turp e a ske mbare veç i mbushni xhepat me pare .2

2.
Profesor o i nderuar veç diçka du me të sqaruar
ju terezen e respektooni permendore i ndertooon
a s`tpengon tereza tyy , dhe ajo ka mbajt shami .2

3.
Ju te tjerët i respektoni rruge e sheshee emertoni
motrat tona i ofendoni e nga shkolla i largoni
me shami e pa shami gjith në shkoll marin dituri . 2

4.
Arsimtar e Direktor kjo nuk është as Uniformë
por kjo eshte mbules Islame, nderin vajzat që ta mbrojne
Kështu Zoti i obligonë trupin vajzat o ta mbulojnëë .2

5.
Cka mendon ti o njerii , se kjo eshte demokraciii
demokracia kështu nuk shkoon , lirin njerzvee tjau ndalooojsh
Edhe un jam njeri si tyy , ta gëzoj oo kët liriii .
me shami e pa shami gjith në shkoll marin dituri

Mbulesa oj muslimane

1.
Ti oj motëër muslimaneee ti krenohu meee dinin tëndeee
Allahu tëë obligonee mbulesen tyyy farz ta bëneee
hajde motëër ti pendohuuu
n’rrugne Zotiiit oo ti dretohuuu,2

2.
Mbulesa pëëër ty oj motëër është nderë është zbukurimee
mos e kundëërshto oj motëër fjalën e të Madhit Zotë
Ti Allahun e hidhronee
Larg xhennetit oo ti po shkoneee ,2

3.
Mbulesa ooj muslimane , ty të bënë të jeshë krenareee
ruaje nderiiin dhe familjeeen ,ruje veten dhe shoqërine
mos u bën tiii mëkatareee mos u bën tiii gjynahqareee
Se shejtanii të mashtroneee dhe nga Zotiii të largonee
Se shejtani te mashtrone nga xheneti oo te largone ,2

Krahësjellsi i Kosovës.
1.
Flutro pëlluuuumb o krahsjellsi i Kosovëëës.
O pëllumbi Dardanisë së laaasht.

Flutrooo, sa më lartë në qell të hapuuuur .
Në hapsirën e këti nënqielliii.

Fluturo në rreth të nguuusht, sa më shpejt lartë të shkooojshë.
samalartë të fluturooojshëë. 2
2.
Janë ftu shokëëët , një pëllumb me pa tujsjeeell.
O Krahësjellsin e Kosovëëës .

Me dylbi matëseee, O vlersojn lartësinëëë.
Lartësiin e krahësjellsiiit .

Me akrobacjooon , o tujsjellë të na vishëëë.
n`aterrim të shtrënguuaaar, drejtë tokës ti përrplaseeesh.
O krahësjellsi i Kosovëëës . 2
3.
Rezultatin informon , kryetari i kësaj gareeee.
Që vlersuesit e vlersuaaaan.

Pëllumbi garen kur fitoooon , Urojm pronarin e kësaj shoqateee .
Unionin e krasjellsit të Kosovëëës.

Në emrin tëëënd o Krijuesi i gjithsisëë.
Ne festojm kët fitoreee ,( për Krahësjellsin e Kosovës ,
që e kultivuam Bres pasë breeziii.) 2

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.